Cultură turcă

Începând cu anii , izolarea de restul lumii a început să scadă, conducând la inspirarea arhitecților turci de către contemporanii lor din restul lumii. Perioada barocă [ modificare modificare sursă ] Linii circulare, ondulate și curbe predomină în structura acestei perioade. Există păduri dense în nordul Mării Negre și în regiunile din sudul Mării Mediterane, câmpii de coastă în vestul Mării Egee, pajiști montane interioare, deșerturi spre sud-est și lacuri generoase în întreaga țară. Similară cu arhitectura fascistă , mișcarea are ca scop crearea unei arhitecturi moderne, dar naționalistă. Vedeți, germanii sunt foarte atașați de cultură. Te rugăm să raportezi exemplele pe care le consideri inadecvate.

Este paradisul deserturilor. Amintește-ți de baclava.

Traducere "cultură" în turcă

Găsești bazaruri colorate, cu curcubee de condimente, haine de marcă sau fără etichetă, dar toate de calitate și la prețuri uimitor de mici. Ajuns într-un bazar, nu te sfii să negociezi.

Turcii iubesc negoțul, este modul lor tradițional de a socializa, de a interacționa cu turistii.

doar bay of ball dating este koketso și lk4 încă dating

Aici, nu totul ține de bani. Ia-ți suveniruri tradiționale, reprezentative țării. Alege țesăturile fine, covoarele realizate manual sau kilims.

Cultura turcă

Perioada de vacanță Turcia are o climă mediteraneană, cu mult soare, temperaturi confortabile și ploi destul de rare, aproape inexistente în timpul verii. Este o destinație de vacanță all season. Deși sezonul turistic este între mijlocul lunii aprilie până la jumătatea lunii septembrie, primăvara și toamna sunt cele mai bune perioade pentru vacanțe. Soarele este docil și cerul este în general senin.

Sezonul de primăvară aprilie-mai și sezonul de toamnă septembrie-octombrie sunt cele mai bune perioade pentru excursioniști. În Istanbul și în jurul țărmurilor Mării Marmara, clima este moderată; în timpul iernii temperatura poate scădea sub zero grade.

În regiunea Mării Egee există o climă mediterană ușoară, cu temperaturi medii de 9 grade C în timpul iernii și 29 grade C în timpul verii.

viteză dating evenimente chicago il datând în denver peste 40 de ani

Pe coasta de sud a Turciei se găsește aceeași climă, foarte caldă și umedă. Izolate de conflicte și terenul sălbatic, fiecare trib și-a dezvoltat propria cultură.

Arhitectura timpurie - [ modificare modificare sursă ] O imagine cu interiorul unei case tradiționale turcești, de John Frederick Lewis - Arhitectura otomană timpurie - [ modificare modificare sursă ] Odată cu stabilirea Imperiului Otomananii constituie începutul sau prima perioadă otomană în arhitectură, când arta otomană a fost în căutare de noi idei. Această perioadă a cunoscut trei tipuri de moschei: graduală, cu o singură cupolă și moschee unghiulară.

Savaşların ve dağlık arazinin ayırdığı her kabile kendi kültürünü geliştirdi. Tatăl tău e mânuitor al aerului și trebuie să învețe despre cultura sa. Baban bir hava bükücü ve kendi kültürünü öğrenmesi gerekiyor. Îi plac călătoriile, cultura japoneză și Ayn Rand. Gezmeyi, Japon kültürünü ve Ayn Rand'ı seviyor.

Eu reprezint consiliul tribal, Barlow, și comitetul de cultură cheyenne.

Cunoașteți cultura turcă

Kabile Konseyini temsil ediyorum, Barlow Noi mâncam dieta tradițională din cultura chineză. Tipik Çin kültürü beslenme biçimini uyguluyorduk. Copiază celebrități în încercarea de a prelua planeta prin cultură populară.

dating isle of wight numărul un site on-line de dating

Literatura turcească a fost cel mai mult influențată de literatura persană și arabă în timpul erei otomane, deși după perioada Tanzimatului, efectele altor tradiții, populare turcești și literale europeene au devenit tot cultură turcă simțite.

Elementele arhitecturale din Turcia sunt de asemenea testamente a amestecului unic de tradiții care au influențat regiunea de-a lungul secolelor. Pe deasupra elementelor tradiționale bizantine prezente în numeroase părți ale Turciei, multe artefacte ale arhitecturii otomane de mai târziu, arată îmbinarea rafinată a tradițiilor locale și islamice. Perioada barocă [ modificare modificare sursă ] Linii circulare, ondulate și curbe predomină în structura acestei perioade.

Cultura Turciei

Mimar Tahir cultură turcă asemenea cunoscut ca Mehmed Tahir Ağa a fost arhitectul important al acestei perioade. Perioada imperială [ modificare modificare sursă ] Moscheea NusretiyeMoscheea OrtaköyCavoul Sultanului Mahmud, Hotelul Galata al călugărilor musulmani Mevlevi, Palatul DolmabahçePalatul BeylerbeyiConacul Pașei Sadullah și Barăcile Kuleli sunt cele mai importante exemple ale acestui stil, dezvoltându-se în paralel cu procesul de occidentalizare.

Arhitecții din familia Balyan au fost cei mai importanți ai vremii. Această perioadă a fost marcată de clădiri în mai multe stiluri: neoclasic, baroc, rococo și stilul imperial, precum Palatul Dolmabahçe, Moscheea Dolmabahçe și Moscheea Ortaköy. Perioada otomană târzie [ modificare modificare sursă ] Moscheea Sultan ValideGrupul de clădiri Șeyh Zafir, Scoala de medicină Haydarpașa, clădirile Duyun-u Umumiye, Biroul titlurilor de proprietate de la Istanbul, clădirile mari pentru oficii poștale, precum Merkez Postane Oficiul Poștal Central în districtul Sirkeci din Istanbul, și apartamentele Harikzedegan sunt cele mai importante construcții ale acestei perioade când stilul eclectic predomina.

Raimondo Tommaso și Alexander Vallaury au fost arhitecții principali ai vremii. Articol principal: Architecture of Turkey În primii ani ca Republică, înființată înarhitectura turcească a fost influențată de arhitectura otomanăîn special în timpul Primei Mișcări Naționale Arhitecturale.

Cu toate acestea, din aniistilurile arhitecturale au început să se diferențieze de arhitectura tradițională, ca rezultat al creșterii numărului de arhitecți străini, fiind invitați să lucreze în țară, de cele mai multe ori din Germania și Austria.

Similară cu arhitectura fascistămișcarea are ca scop crearea unei arhitecturi moderne, dar naționalistă. Începând cu aniiizolarea de restul lumii cultură turcă început să scadă, conducând la inspirarea arhitecților turci de către contemporanii lor din restul lumii.

Tudo o que você precisa saber sobre a cultura turca