Recunoașterea feței

După ce ați legat persoanele de contact, puteți găsi cu ușurință prietenii și familia utilizând caseta de căutare. Dacă este eficient din cauza vitezei sale, soluția producătorului nu este infailibilă. O structura tip element sub forma de disc si raza 1 este folosita. Pentru a activa caracteristica de grupare facială În colțul din dreapta sus al aplicației fotografii, selectați Vedeți mai multe Mai puțin Aplicația Fotografii Microsoft utilizează tehnologiile de detectare a feței și recunoașterea feței pentru a vă ajuta să identificați și să organizați rapid și ușor fotografii cu prietenii și familia.

Conceptul de recunoaștere facială a divizat foarte mult oamenii în ultimii ani. Pe de o parte, sunt cei care văd meritele acestei tehnologii și sunt fascinați de aplicabilitatea ei în securitatea datelor recunoașterea feței. De cealaltă parte sunt conspiraționiști. Cei care cred că autoritățile îți analizează toate pozele de pe Facebook pentru a te recunoaște în cazul în care s-a produs o omaha dating în celelălalt capăt al lumii.

PrezentareScopul acestui proiect este detectarea si localizarea fetei umane. Pentru a ilustra intregul proces pe parcurs sunt prezentate un set de sapte imagini.

În mod real, adevărul este undeva la mijloc și nu prea poți controla ce se întâmplă cu o imagine a feței tale în Poți, în schimb, să înțelegi mai bine cum funcționează această tehnologie. Care sunt limitările ei, la ce ajută, ce probleme rezolvă și, nu în ultimul rând, de recunoașterea feței vine fascinația pentru recunoaștere facială. Un lucru este însă sigur, fața ta este ca o amprentă, iar tehnologia din spatele prelucrării acelor informații este una foarte complexă.

Ca în cazul oricărei tehnologii aflate la început, răspândirea la scară largă a recunoașterii faciale are, în egală măsură, beneficii și dezavantaje.

recunoașterea feței

Pe de o parte, aplicații precum FaceApp de la ruși sau Animoji de la Apple nu ar fi fost posibile fără ea. Pe de altă parte, armata, poliția, creatorii de reclame și, mai recent, realizatorii de deepfakes te terifiază prin utilizarea aceleeași tehnologii.

Recunoașterea feței - Dezvoltator și producător de sisteme hardware electronice | Jarltech

Una peste alta, nu vom închide prea curând dezbaterea despre recunoașterea facială. În schimb, s-ar putea să devenim mai împăcați cu prezența ei în viața noastră dacă înțelegem mai bine cum funcționează. Recunoașterea facială este mai simplă decât crezi, dar devine mai deșteaptă Înainte să ai în vedere aplicațiile acestei tehnologii, trebuie să înțelegi că există mai multe feluri de recunoaștere facială. Fiecare dintre ele funcționează diferit și, cu cât este mai simplă, cu atât aplicabilitatea sa este mai limitată.

Recunoașterea facială cea mai simplă sau de bază este folosită pentru Animoji, filtre pe Instagram sau Snapchat.

recunoașterea feței

Aceasta identifică trăsături ale feței tale, precum ochi, gură sau nas. Se fixează pe acele puncte și ancorează de ele elemente animate.

Gruparea fotografiilor după fețe

Cu ajutorul unor algoritmi, efectele aplicate sunt verosimile, deoarece o aplicație îți urmărește privirea, știe unde te uiți și știe dacă deschizi gura sau o ții închisă.

Acest mecanism nu-ți identifică fața într-o bază de date, ci îți caută trăsăturile feței într-un cadru. Îți măsoară cu precizie ridicată distanțele dintre trăsăturile feței pe un model 2D sau 3D al feței.

Imediat după, nu-ți mai poți accesa datele de pe aparat dacă terminalul nu identifică aceleași particularități faciale cu camera frontală.

Ce este Recunoașterea Facială?

Identificarea unui străin de către autorități se face printr-un sistem de comparație. Un algoritm cât se poate de eficient și optimizat la perfecțiune îți caută fizionomia într-o bază de date cu fețe.

 1. «У нас вирус.
 2. Cum să configurați recunoașterea feței Android - - Cum Să -
 3. Cum să configurați recunoașterea feței pe Galaxy S10 și S10 Plus

Dintr-un punct de vedere, este similar cu Face ID. Fața înregistrată într-un moment este recunoașterea feței printre toate fețele care se perindă prin fața camerei, doar că la o scară mai largă. Teoretic, orice bază de date poate fi folosită, de la pașapoarte până la imaginile de profil de pe Facebook. Ideală este însă o librărie în care toate imaginile au fost capturate în aceleași condiții de iluminare, cu recunoașterea feței orientată în aceeași direcție.

recunoașterea feței

Recunoașterea facială se bazează pe modele 2D, recunoașterea feței cele mai multe ori În mod previzibil și după cum ai văzut în filmele cu spioni, majoritatea sistemelor de identificare facială pleacă de la o fotografie 2D. Acest lucru nu se întâmplă datorită acurateții mecanismului, ci din cauza faptului că sistemul respectiv este semnificativ mai convenabil.

Limitările unui model 2D sunt însă semnificative și, tocmai din acest motiv, majoritatea sistemelor de autentificare se bazează pe un model 3D al feței umane. Pentru că lipsește adâncimea dintr-o fotografie 2D, nu știi cât de mare este nasul unui om, cât de pronunțată este fruntea, etc. În plus, identificarea unei fețe în 2D funcționează doar în condiții de lumină naturală sau artificială.

Recunoașterea feței: o secundă pentru a vedea o față între 36 de milioane

Nu merge pe întuneric, în umbră sau în condiții neobișnuite de iluminare. Cum funcționează recunoașterea facială în recunoașterea feței Deși există multe aplicații care se bazează pe modele 2D ale feței umane, autentificarea facială prin imagini în trei dimensiuni sunt din ce în ce mai comune.

De fapt, majoritatea interacțiunilor tale cu identificarea facială pleacă de la unul sau mai multe elemente 3D, iar Face ID este cel mai bun exemplu. În cazul tehnologiei patentate de Apple, se pleacă de la principiile de recunoașterea feței ale unui sonar, în timp ce tehnica este intitulată LIDAR.

Practic, un dispozitiv, precum un iPhone, emite o matrice de raze infraroșii pe întreaga suprafață a feței tale. Majoritatea punctelor din acea matrice sunt reflectate, iar o cameră infraroșu sau de tip ToF identifică poziția lor în spațiu.

 • Recunoașterea feței: o secundă pentru a vedea o față între 36 de milioane - Tech
 • Cum funcționează recunoașterea facială, care sunt limitările și de ce ar trebui să-ți fie frică
 • Conceptul de recunoaștere facială a divizat foarte mult oamenii în ultimii ani.
 • Există diferite tipuri de securitate a ecranului de blocare disponibile pentru deblocarea S10 Plus, cum ar fi amprenta cu ultrasunete, recunoastere faciala, Blocare inteligentă, și altele.
 • Privacy Windows 10 Mai multe
 • Okcupid dating race

Astfel, este creat un model 3D al feței tale. Timpul în care fiecare punct infraroșu se întoarce la telefon este transpus în distanță printr-o formulă simplă de fizică.

Recunoasterea Fetei

În combinație cu o imagine 2D, modelul 3D devine imbatabil din prisma acurateții reprezentării. Ca să înțelegi mai bine recunoașterea feței funcționează realizarea unui model 3D, am explicat aici particularitățile modului portret la telefoane.

recunoașterea feței

Există multe similarități între cele două. Recunoașterea facială termică este altă mâncare de pește Cea mai bună pe timp de noapte este recunoaștere facială termică.

 • Ce este Recunoașterea Facială?
 • Recunoasterea Fetei
 • Share on Facebook Share on Twitter Recunoașterea facială este peste tot.
 • Abilitatea înnăscută de a recunoaște experiența fețelor Recunoaștere facială Tehnologia de recunoaștere facială nu este ceva nou.
 • Tablete și telefoane Android cu recunoaștere facială Știind cum să configurați recunoașterea feței Android pe telefon sau tabletă vă permite să vă deblocați dispozitivul mai rapid, protejându-l de ochii curioși.
 • Santo domingo dating site

În timp ce identificarea facială 2D se bazează pe activitatea din spectrul vizibil de lumină, varianta termică este absolut independentă de cantiatea de lumină din preajmă. Dintr-un punct de vedere, atât recunoașterea facială 3D, cât și identificarea facială termică folosesc unde infraroșii sau IR pentru a funcționa.

Diferența constă în modul în care sunt citite acele unde IR. În timp ce recunoașterea facială 3D se bazează pe emiterea undelor și identificarea poziției lor recunoașterea feței spațiu când au fost respinse de fața omului, imagistica termică detectează undele IR emise în mod natural de obiecte.

Cum să configurați recunoașterea feței Android

Cu cât un corp este mai cald, cu atât cantitatea de unde infraroșii emise este mai mare. De cealaltă parte a baricadei, corpurile reci emit o cantitate neglijabilă de unde.

recunoașterea feței

O instalație avansată de imagistică termică poate identifica până și cele mai discrete diferențe de temperatură, făcând-o perfectă pentru recunoaștere facială de înaltă precizie.

Ca bonus, față de alte tehnologii, recunoaștere facială termică are câteva avantaje. Chiar dacă utilizează mai multe fotografii realizate pe diferite spectre de lumină infraroșu unde scurte, medii sau lungidoar cu o matrice termică poți vedea, de exemplu, harta vaselor de sânge din față.

Pentru a merge atât de repede, sistemul de recunoaștere facială analizează imaginile în timp real. Cu toate acestea, are unele limitări. În ceea ce privește recunoașterea facială, cele mai importante progrese au fost înregistrate în sectorul supravegherii video. O zonă în care identificarea persoanelor de către fețele lor dă și calea recunoașterii comportamentului suspect.

Ca un eventual minus, nu funcționează foarte bine în lumină naturală. Soarele îi afectează semnificativ eficiența. Limitările recunoașterii faciale Indiferent cât vor evolua tehnologiile înșirate mai sus și cât de mici vor deveni, pentru a a fi prezente în cât mai multe locuri, vin la pachet împreună cu câteva limitări care nu vor fi soluționate prea curând. Dacă porți ochelari de soare și unele perechi de ochelari de vedere, obstrucționarea capturării modelului întreg al feței face probleme algoritmilor.

Cum funcționează recunoașterea facială, care sunt limitările și de ce ar trebui să-ți fie frică

În lumea reală, rareori te uiți direct într-un punct fix, fără să te miști, pentru câteva secunde. Dacă ai mișcat un pic capul sau te-ai uitat strâmb, recunoașterea facială nu funcționează la fel de bine ca în cazul unei poze de pașaport. Până și un zâmbet sau ochii larg deschiși pot influența negativ acuratețea unui astfel de sistem.

În timp ce lumina este fundamentală pentru anumite tehnologii de identificare facială, o bază de date prin care să cauți este, de asemenea foarte utilă. Pe lângă faptul că ai nevoie de o poză din față, în condiții bune de iluminare pentru a identifica o persoană, dacă nu ai unde recunoașterea feței o cauți, cu ce să o compari, efortul a fost inutil. În același timp, dacă ai o bază de date cu două miliarde de fețe, cum se întâmplă în cazul Facebook, dacă nu ai puterea de procesare necesară pentru a o parcurge în timp util, colecția de informații poate deveni subit inutilă.

recunoașterea feței

Acesta este și principalul motiv pentru care nu fiecare caz de la poliție sau din fiecare țară se bazează pe astfel de algoritmi. Per ansamblu, ar fi bine să nu fii timorat de recunoașterea facilală, ci să o ai în vedere pentru părțile bune cu ajutorul recunoașterea feței îți face viața mai ușoară sau mai amuzantă.

Orice tehnologie are părți bune și mai puțin bune. Ca un exemplu extrem, tehnologia nucleară este folosită în egală măsură pentru centrale atomice care furnizează energie electrică în diferite colțuri ale lumii, cât și pentru bombe atomice.

Depinde doar de perspectiva pe care o ai asupra lucrurile și de cei care ajung să pună mâna pe ea.